Eterično ulje smilja 2,5ml

14.00

Smilje je biljka koja raste na sunčanim kamenjarima,visoka do 60 cm,uskih listića i žutih cvijetova,tradicionalno upotrebljavana za tretiranje astme, migrene ,jetrenih tegoba i kožnih oboljenja.

Pakiranja:

  • 2,5 ml  =  14 eura
  • 5 ml     =  22,50 eura
SKU: 34 Kategorija:

Opis

Eterično ulje smilja

Smilje ,Helichriysum italicum.mediteranaska biljka koja raste na sunčanim kamenjarima,visoka do 60 cm,uskih listića i žutih cvijetova,tradicionalno upotrebljavana za tretiranje astme, migrene ,jetrenih tegoba i kožnih oboljenja.Smilje se mora destilirati  u roku od 24 sata od berbe, a za terapeutsku upotrebu  smatraju se najpoželjniji varijeteti bogati italodionima oko ( 30 %),neterpenskim diketonima,najefikasnijim poznatim spojevima koji pomažu apsorpciji hematoma,a također i iznimno djelotvorno utječu na regeneraciju tkiva.

Osim italodiona, eterično ulje smilja sadrži monoterpenske alkohole,monoterpene i estere.

Zahvaljujući svom sastavu ,osim što djeluje antihemattomatično i regenerativno,smilje je također mukolitik,spazmolitik,djeluje snažno i protupalno i antioksidativno,antikoagulantno, stimulira rad hepatocita, smanjuje razinu koolesterola,pokazuje analgetičko djelovanje.
Upotreba:tretiranje hematoma,proširenih i  upaljenih vena, tromboze,popucalih kapilara,sportskih ozljeda, ožiljaka,keloida,strija, kožnih alergika,atopijskog dermatitisa,psorijaze,reumatoidnog artritisa

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Eterično ulje smilja 2,5ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)